,,Marea eliberare”

,,Marea eliberare”

Prieteni, după cum probabil știţi deja, starea de urgenţă ia sfârșit în data de 15 mai. Începând cu această dată se va trece la starea de alertă, iar o serie de restricţii impuse în ultima vreme vor dispărea. Nu au fost date detalii precise despre ce înseamnă asta, a fost mai degrabă un fel de save the date.

Deșii cu toții așteptăm această dată, ar trebui să fim mai precauți, chiar dacă mai este 1 zi până când vom putea ieșii fără să dăm cu subsemnatul, pentru că pericolul încă n-a trecut.

Presimt că va mai dura o vreme până ne vom relua obiceiurile de dinainte de acest virus. Dar ne aflăm la mijlocul saptămânii, miercuri seara, așa că hai să fim mai optimiști.

Voiam să vă întreb cum și ce faceți zilele astea. Am să încep eu. 😀

La mine situația e așa. De pe 13 martie nu am mai urcat în mijloace de transport în comun, am folosit  ultima dată trenul, întorcându-mă de la Cluj.

La mine în casă a avut loc  o semi-carantinare, întrucât ambii părinți, încă lucrează. Mama mea fiind una dintre cei aflați în prima linie, asistentă pe secția de dializă…deci șansele de a sta acasă și de a fi în siguranță 100% nu prea au fost. Dar cu toate astea încă suntem optimiști și  mergem înainte.

 În aceste 2 luni de când am tot stat acasă n-am avut timp să mă plictisesc…. Chestii pentru facultate, pentru ligă, pentru blog, seara un serial, eventual câteva pagini dintr-o carte, câteva exercitii fizice și-a mai trecut o zi. Si tot așa. Am ieșit mai rar la cumparaturi în acestă periodă și de fiecare dată când mă întorceam acasă aveam aceeași impresie: lumea e foarte relaxată. Mască deloc sau sub bărbie, oameni ce nu respectă acele restricții de distanță și cozi ca-n zilele bune.

Riscul pentru fiecare dintre noi crește dacă, după relaxarea măsurilor, avem contact cu alte peroane decât cu cei din casă, ieșim mai des la cumpărături off-line, la plimbari în aer liber. Poate că în loc de work from home permanent se va merge și la birou câteva zile pe săptămână, iar transportul în comun va fi mai aglomerat, la fel și chioșcul de unde-ți vei  cumpăra un sandviș în pauza de masă.

Iar dacă riscul unei persoane de a se îmbolnăvi crește, ar trebui să evităm și mai mult contactul cu persoanele în vârstă. Acum, de exemplu, eu mă duc fără teamă să mă întâlnesc cu 1/2 persoane, neavând contact decât cu membrii familiei. Ieri de exemplu a fost o zi în care am avut contact cu un curier, iar tranzacția de colet s-a terminat în 5 secunde și o igienizare ulterioară. Șansele să fi luat acum virusul sunt practic zero. Mai sunt ele așa de mici după ce oamenii încep să iasă mai mult și să interacționeze mai mult? Eu zic că nu, sper să nu am dreptate. Dar asta vom vedea în următoarele zile ce si cum. Nu sunt împotriva măsurii, sunt conștientă că economia trebuie să meargă și că oamenii nu mai rezistau multă vreme în condițiile de acum.

Totuși este timpul să conștientizăm că încă nu suntem în situația cea mai roz astfel încât să reluăm anumite activități, ce reprezintă un pericol încă destul de mare, nu putem să ne gândim încă la vacanțe sau la viitoare oportunități de dezvoltare precum un training sau o conferință. Trebuie să așteptăm ca lumea să se vindece, urmând să fim mai puternici ca niciodata. ❤️

În urmă cu  2 săptămâni am realizat un mic video în care mi-am exprimat câteva gânduri bune urmăritorilor mei de pe instagram. Te invit să il vizionezi si tu. 👇🏼🤗

Nu uita: continuă să zâmbești și nu iți ascunde zâmbetul sub o mască!

 1,032 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top